”Jukka Jalonen - vielä kerran” aloittaa Viaplayn matkan kohti kevään MM-kisoja

30 marraskuuta 2023 - Viimeksi päivitetty 29 huhtikuuta 2024

Jukka Jalonen on Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksekkäin päävalmentaja. Tuleva kausi on hänelle viimeinen Leijonien peräsimessä. Viaplayn Jukka Jalonen – vielä kerran -henkilökuvassa Jalonen kertoo työstään valmentajana sekä elämästään jääkiekon parissa. Ohjelma on katsottavissa Viaplayssa perjantaina 1.12. alkaen. Katso traileri. 

Mitä Jukka Jalonen pohtii valmentamisesta, voittamisesta ja julkisuudesta? Miksi Jukka Jalonen haluaa vielä valmentaa, ja onko NHL edelleen haaveena tai unelmana? Esimerkiksi näistä teemoista leijonakuningas kertoo uutukaisessa henkilökuvassa.

”Ammatillisesti NHL on totta kai ollut jonkinlaisena haaveena, mutta se on asia, mihin ei enää hirveästi voi vaikuttaa. Olen ammatilliset näyttöni antanut. Mutta kuten kaikki tietävät, NHL:ssä on vähän erilaiset valintakriteerit. Euroopasta sinne on erittäin vaikeaa päästä, ja suhteet vaikuttavat todella paljon. Suhteilla en ole saanut vielä yhtäkään työpaikkaa enkä varmaan saa sieltäkään, kun ei ole riittävästi suhteita”, Jalonen summaa NHL unelmaansa.

”Ei minun täytyisi ammatillisesti enää päivääkään valmentaa – olen ihan tarpeeksi saavuttanut. Ei ole kyse siitä, että tarvitsisi enää mitään mestaruuksia voittaa. Totta kai palkinnot tuntuvat hyvältä, mutta sitä ei voi alkaa liikaa miettimään tai alkaa leijumaan. Uskon, että siinä olen ihan hyvin onnistunut. Ei ole ainakaan omasta mielestäni kusi päähän noussut”, Jalonen jatkaa.

Jalosen valmennustyylistä ja miehestä itsestään sekä työkaverina että seuramiehenä kuullaan myös Jere Lehtisen ja Mika Kortelaisen suusta. 

”Jukan johtamistyyli on vankka ja vahva, mutta tilaa antava kaikille johtoryhmässä oleville sekä joukkueelle”, Jere Lehtinen kuvailee Jalosta. Samalla linjalla jatkaa myös Kortelainen: ”Jukka on liima ja sitouttaja, joka antaa ihmiselle oman tilan ja vastuun. On niin makeeta olla mukana, kun ihmisiin luotetaan!” 

Jukka Jalosen viimeiset kisat Leijonien päävalmentajana avaavat Viaplayn viisivuotisen jääkiekon MM-kisojen tv-oikeuskauden. Toukokuussa Tšekissä pelattavat MM-kilpailut näkyvät kokonaisuudessaan vain Viaplayssa ja V sport -kanavilla.

“Jukka Jalonen - vielä kerran täydentää hienosti Viaplayn uusien urheiludokumenttien ja henkilökuvien sarjaa. On todella kiinnostavaa kuulla Jalosen pohdintoja muun muassa menestyksekkäästä urastaan ja omasta persoonastaan. Henkilökuva herättää sopivasti nälkää keväällä siintäviin MM-kisoihin. On mahtavaa päästä välittämään kaikki jääkiekon MM-kisaottelut Suomen intohimoiselle kiekkokansalle, fiilistelee Viaplayn urheilupäällikkö Jussi Ranta.

 

Lisätietoja:

Erika Miramo, Head of Marketing & PR, Viaplay Group
Erika.miramo@viaplaygroup.com

 

Tuoreimmat uutiset